Bhangra er en af de mest glade og festlige former for dans, der stammer fra den nordvestlige region Punjab i det indiske subkontinent. Bhangra dansen er en mere end 500 år gammel historisk dans, som traditionelt blev udført af bønder, når de skulle fejre høsten. Bevægelserne i bhangra dansen afspejler også det at dyrke, plukke og høste ude i marken. Det var primært mænd, som udførte bhangra dansen, mens damerne dansede deres egne mere elegante dans kaldet Giddha.

De to vigtigste instrumenter i bhangra musikken er en Dhol, som er en tromme med meget tunge beats og en tumbi med mere bløde rytmer. Begge disse instrumenter er meget populære i moderne punjabimusik og især dholinstrumentet bliver idag brugt i musikken i andre regioner i Asien og også internationalt.

Bhangra dansen har i løbet af de sidste 30 år udviklet sig fra kun at være en dans og musik fra Punjab- regionen til en stilart, der er ved at blive mere populær på verdensplan. Udover den traditionelle form, finder man også bhangra som en blanding af genrer som hip-hop, funk, house og reggae.

Flere og flere mennesker med ikke-punjabi baggrund elsker at danse til og lytte til den meget energiske bhangra musik. Universiteter og andre organisationer afholder årlige bhangra dansekonkurrencer i mange af de største byer i USA, Canada og England, hvor mange unge mennesker med forskellige kulturelle baggrunde deltager med stor glæde. Tidligere blev bhangra betegnet som en mandlig dans, men idag bliver den danset af både mænd og kvinder, som danser sammen i grupper og optræder sammen til festlige begivenheder.